Skip to content
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
Sample Image    Sample Image   Sample Image    Sample Image    Sample Image
 
Sample Image      Sample Image    Sample Image    Sample Image    Sample Image
 
 Sample Image    Sample Image    Sample Image    Sample Image    Sample Image
 
Сите заинтересирани читатели можат од денес да ги читаат сите изданија на Православна Светлина во пдф формат, на линковите кои се поставени на сликите.
 
Број 3
5.02.2008.
 
 
Содржини:  Sample Image

 
 

 

40 години од денот кога повторно се воздигна славната Охридска архиепископија во лицето на МПЦ


 

30 години архиерејска служба на дедо Горазд
 

 

Рождество Богородично
 

 

Интервју со отец Бошко Кипровски – најстариот свештеник во Повардарската епархија
 

 

За послушанието


 

Првата икона на Спасителот - Неракотворен образ на Исус Христос
 

 

Кратко житие на света Ирина Миртидиотиса
 

 

Чествување на светиот великомаченик Пантелејмон во истоимениот соборен храм во Велес
 

 

За гревот и покајанието
 

 

Животот и црковното сликарство на Димитар Андонов Папрадишки
 

 

Објаснување на некои посебни обреди во црквата
 

 

Како треба да се однесуваме во храмот Божји
 

 

 
< Претходно   Следно >