Skip to content
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
Прегледувате: Насловна arrow Историја на Македонската Православна Црква
Историја на МПЦ
Филтер     Ред     Прикажи 
Датум Наслов на прилогот Посети
20.03.2008. Трет македонски црковно-народен собор 4862
20.03.2008. Втор македонски црковно-народен собор 4283
20.03.2008. Свештеничка конференција во Скопје 4180
20.03.2008. Првиот македонски црковно-народен собор 4464
20.03.2008. II светска војна и обновувањето на Охридската арх. 4700
20.03.2008. Мак. епархии во поделените мак. територии 4390
20.03.2008. Обиди за обновување на Охридската архиепископија 5050
20.03.2008. Митрополитот Теодосиј Голoганов 4687
20.03.2008. Црковно-национал. борби против Цариград. патријаршија 4837
20.03.2008. Македонската црковна уметност 5899
20.03.2008. Првите знаци на преродбата кај македонскиот народ 13231
20.03.2008. Црковниот живот по укинувањето на Охридската арх. 4226
20.03.2008. Укинување на Охридската архиепископија 6187
20.03.2008. Македонската црква во османлискиот период 5031
20.03.2008. Српските настојувања за формирање на самостојна црква 4644
20.03.2008. Црквата во Самоиловото царство 5900
20.03.2008. Охридската книжевна школа 6898
20.03.2008. Свети Наум Охридски 4509
20.03.2008. Свети Климент Охридски 4945
20.03.2008. Светите Браќа Кирил и Методиј 6426
20.03.2008. Почеток на христијанската црква во Македонија 7358
 
<< Почеток < Претходна 1 Следна > Крај >>
Резултати 1 - 21 од 21