Skip to content
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
Прегледувате: Насловна arrow Историја на МПЦ
Историја на МПЦ
Филтер     Ред     Прикажи 
Датум Наслов на прилогот Посети
20.03.2008. Трет македонски црковно-народен собор 4656
20.03.2008. Втор македонски црковно-народен собор 4051
20.03.2008. Свештеничка конференција во Скопје 3975
20.03.2008. Првиот македонски црковно-народен собор 4249
20.03.2008. II светска војна и обновувањето на Охридската арх. 4494
20.03.2008. Мак. епархии во поделените мак. територии 4186
20.03.2008. Обиди за обновување на Охридската архиепископија 4856
20.03.2008. Митрополитот Теодосиј Голoганов 4501
20.03.2008. Црковно-национал. борби против Цариград. патријаршија 4633
20.03.2008. Македонската црковна уметност 5698
20.03.2008. Првите знаци на преродбата кај македонскиот народ 12762
20.03.2008. Црковниот живот по укинувањето на Охридската арх. 4036
20.03.2008. Укинување на Охридската архиепископија 5931
20.03.2008. Македонската црква во османлискиот период 4813
20.03.2008. Српските настојувања за формирање на самостојна црква 4408
20.03.2008. Црквата во Самоиловото царство 5631
20.03.2008. Охридската книжевна школа 6687
20.03.2008. Свети Наум Охридски 4335
20.03.2008. Свети Климент Охридски 4750
20.03.2008. Светите Браќа Кирил и Методиј 6246
20.03.2008. Почеток на христијанската црква во Македонија 7050
 
<< Почеток < Претходна 1 Следна > Крај >>
Резултати 1 - 21 од 21