Skip to content
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
Прегледувате:
Излезе од печат 11-от број на Православна Светлина
15.10.2009.
Sample Image
 

Излезе од печат новиот број од списанието „Православна Светлина“ .

И во овој број, во списанието се обработени теми  од учењето на нашата Мајка Црква , со цел да ги спознаеме позитивните моменти од нив и да се обидеме да ги примениме во нашиот живот, а со цел уште повеќе да ја зацврстиме нашата заедница со Бога и меѓу нас самите, да ги спознаеме и примиме Божјите добрини и убавини, за полесно да го пронајдеме своето смирение и да придонесеме за што поголем интерес кај сите верници во Повардарската епархија, па и пошироко, за практикување на нашата православна христијанска вера.

 

Новиот број на „Православна Светлина“  содржи 56 страни, во кои се обработени вкупно  16 теми.

  Sample Image    Sample Image

  Sample Image    Sample Image

  Sample Image    Sample Image

 

 


 

Примерокот е бесплатен, а може да се најде во седиштата на Архиерејските намесништва на Повардарската епархија во градовите:

Велес - Соборен храм „Св. вмч. Пантелејмон“, „Успение на Пресвета Богородица“, „Св. Спас“ ;

Кавадарци - Соборен храм „Св. Димитрија“

Неготино - Соборен храм „Св. Атанасиј“

Гевгелија - Соборен храм „Св. Кирил и Методиј“,

како и во сите цркви и манастири низ Повардарската епархија. 


 

 
< Претходно   Следно >