Skip to content
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
Прегледувате:
Православна Светлина - број II
5.07.2007.

 

                                           Sample Image


Излезе од печат новиот број на списанието на Повардарската епархија „Православна Светлина“......
 

        Во пресрет на големите православни христијански празници, посветени на Светите апостоли Петар и Павле, Повардарската епархија за верниците го подготви и го издаде вториот број од списанието „Православна Светлина“, во кое се содржани теми од православната вера, култура и образование.

        И во овој број, како и во првиот, кој излезе од печат непосредно пред најголемиот христијански празник Велигден, во списанието се обработени теми  од учењето на нашата Мајка Црква , со цел да ги спознаеме позитивните моменти од нив и да се обидеме да ги примениме во нашиот живот, а со цел уште повеќе да ја зацврстиме нашата заедница со Бога и меѓу нас самите, да ги спознаеме и примиме Божјите добрини и убавини, за полесно да го пронајдеме своето смирение.

        Новиот број на „Православна Светлина“  содржи 44 страни, во кои се обработени вкупно  18 теми. Примерокот е бесплатен, а може да се најде во седиштата на Архиерејските намесништва на Повардарската епархија во градовите:

Велес - Соборен храм „Св. вмч. Пантелејмон“, „Успение на Пресвета Богородица“, „Св. Спас“ ;

Кавадарци - Соборен храм „Св. Димитрија“

Неготино - Соборен храм „Св. Атанасиј“

Гевгелија - Соборен храм „Св. Кирил и Методиј“.

 

 

 

 

 
< Претходно   Следно >