Skip to content
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
Прегледувате:
Православна Светлина бр. 8
29.12.2008.
 
 Sample Image
 
 
Во пресрет на Рождеството на нашиот Спасител, Господ Исус Христос, Божик, Повардарската епархија го отпечати осмиот број од списанието „Православна Светлина“.
 
 

Во рамките и на овој број на „Православна Светлина“, како веќе утврдена шема, се обработени повеќе теми од нашата православна христијанска вера, а со посебен нагласок на празнувањето на Рождеството на нашиот Спасител, Господ Исус Христос, Божик.
          Во овој број се обработени теми со кои би сакале да се обидеме да ги запознаеме верниците што подобро со традициите на црковниот живот, и со учењето на нашата Света Црква, и да придонесеме за што поголем интерес кај сите верници во Повардарската епархија, па и пошироко, за практикување на нашата православна христијанска вера.
    Се надеваме дека со ова Божикно издание на „Православна Светлина“, ќе ја зголемиме радоста која ја обзема секоја православна христијанска душа во овој дел од годината, кога го празнуваме раѓањето на Богочовекот Христос, Спасителот на светот.     
 
 

 
< Претходно   Следно >