Skip to content
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
Прегледувате: Насловна arrow Насловна arrow Митрополит arrow Ракополагања во Повардарската епархија
Ракополагања во Повардарската епархија
24.09.2008.

07. 04. 2009 година Митрополитот го ракоположи во чин јероѓакон, монахот Авакум.

03. 03. 2009 година Митрополитот го ракоположи во чин ѓакон, Димче Спасев од Велес. 

 
07.01. 2008 година Митрополитот го ракоположи во чин ѓакон, Јани Мулев од Велес.
 
28. 08. 2007 година Митрополитот го произведе во чин чтец, Васил Ристовски од Велес. 

04. 12. 2007 година Митрополитот го ракоположи во чин свештеник, Александар Попов од Кавадарци.
 
25. 11. 2007 година Митрополитот го ракоположи во чин свештеник, Петар Петрушев од Богданци. 
 
21. 11. 2007 година Митрополитот го ракоположи во чин свештеник, Дејан Димов од Неготино.
 
21. 11. 2007 година Митрополитот го ракоположи во чин ѓакон, Александар Попов од Кавадарци.
 
07. 10. 2006 година Митрополитот го ракоположи во чин свештеник, Ангел Станчев од Велес. 
 
21. 09. 2007 година Митрополитот го ракоположи во чин ѓакон, Дејан Димов од Неготино.
 
16. 09. 2007 година Митрополитот го ракоположи во чин ѓакон, Петар Петрушев од Богданци.
 
 07. 07. 2007 година Митрополитот го ракоположи во чин свештеник, Димче Ставревски од Велес.
 
 03. 07. 2007 година Митрополитот го ракоположи во чин ѓакон, Димче Ставревски од Велес.
 
01. 07. 2007 година Митрополитот го ракоположи во чин свештеник, Јованче Илиев од Велес.
 
14. 01. 2007 година Митрополитот го ракоположи во чин ѓакон, Јованче Илиев од Велес.
 
31. 12. 2006 година Митрополитот го ракоположи во чин ѓакон, Ангел Станчев од Велес.
 
< Претходно   Следно >