Skip to content
 • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
 • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
 • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
Прегледувате:
Сите македонски светители
14.06.2007.
 • Свети Кирил Солунски, филозоф 

24, Мај /11, Мај

 • Свети Методиј Солунски 

24, Мај и 19, Април /11, Мај и 6, Април

 • Свети Климент Охридски

09, Август и 08, Дек./ 27, Јули и 25, Ноември

 • Свети Наум Охридски

05, Јануари и 03, Јули/ 23, Декември и 20, Јуни

 • Свети Григориј епископ Охридски

21, Јануари/  08, Јануари

 • Свети Гаврил Лесновски

28, Јануари / 15, Јануари

 • Свети Прохор Пчински

28, Јан. и 01, Ноември/ 15, Јан. и 19, Октомври

 • Свети Јоаким Осоговски 

29, Август/  16, Август

 • Свети Агатангел Битолски

05, Февруари / 23, Јануаи

 • Свети Јосиф археп. Солунски

08, Февруари / 26, Јануари

 • Свети Ѓорги Кратовски

24, Февруари и 8, Јуни/ 11, Февруари и 26, Мај

 • Света Кирана Солунска 

13, Март / 28, Февруари

 • Свети Никита Серски

16, Април / 03, Април

 • Света Матрона Солунска

09, Април / 27, Март

 • Свети Јован Кукузел

14, Октомври / 01, Октомври

 • Свети Александар Солунски 

09, Јуни / 27, Мај

 • Свети Еразмо Охридски

15, Јуни/   02, Јуни

 • Свети Нектариј Битолски

05, Декември/  22, Ноември

 • Свети Спасо Радовишки

21, Авг. и 11, Септември/  08, Авг. и 29, Август

 • Света Васа Солунска

03, Септември/   21, Август

 • Света Злата Мегленска

26, Октомври /13, Октомври

 • Свети Ефтимиј Солунски

28, Октомври/  15, Октомври

 • Свети 15 Тиверополски маченици (Струмица.)

11, Декември/  28, Октомври

 • Свети Роман еп. Македонски

11, Декември  28, Октомври

 • Свети Николај архиеп. Солунски

12, Декември / 29, Октомври

 • Св. Зиновиј и Зиновија Егејски

12, Ноември / 30, Октомври

 • Света Тесалоникија 

20, Ноември / 07, Ноември

 • Свети Ангел Лерински

21, Ноември/   08, Ноември

 • Свети Христо

11, Декември/  28, Ноември

 • Свети Никодим Охридски

 

 • Преподобен Петар Мегленски

 


10, Април / 28, Март

 

 • Преподобен Иларион Мегленски

 


10, Април и 3, Ноември/. 28, Март и 21,Окт..

 

 • Преподобен Акакиј Серски 

 


14. Мај / 01, Мај

 

 • Преподобен Јаков Костурски

 


14, Ноември / 01, Ноември

 

 • Преподобен Дионисиј Костурски

 


14, Ноември/ 01, Ноември

 

 • Преподобен ѓакон Јаков Костурски

 


14, Ноември/  01, Ноември

 

 • Преподобен Петар Атонски

 


25, Јуни /12, Јуни

 

 • Преподобен Теофил Македонски

 


21, Јули/  08, Јули

 

 • Преподобен Давид Солунски

09, Јули/  26, Јуни

 • Преподобен Атанасиј Атонски

18, Јули / 05, Јули

 • Преподобен Никодим Елбасански

24, Јули /11, Јули

 • Преподобен Јован Рислдки

31, Авг. и 1, Ноември /18, Авг. и 19 Октомври

 • Собор на сите Македонски Свети  Првата недела во Октомври
 
< Претходно   Следно >