Skip to content
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
Прегледувате: Насловна arrow Насловна arrow Православна Светлина arrow Православна Светлина
Sample Image    Sample Image   Sample Image    Sample Image    Sample Image
 
Sample Image      Sample Image    Sample Image    Sample Image    Sample Image
 
 Sample Image    Sample Image    Sample Image    Sample Image    Sample Image
 
Сите заинтересирани читатели можат од денес да ги читаат сите изданија на Православна Светлина во пдф формат, на линковите кои се поставени на сликите.
 
Православна Светлина
23.05.2007.
  • Православна Светлина 

списание за православна вера, образование и култура, година прва, излегува четири пати годишно

издавач: Повардарска Епархија на Македонската Православна Црква, Велес

главен и одговорен уредник: Митрополит Повардарски г. Агатангел

уредувачки одбор:

ѓакон Влатко Стоименов, 

дипл. политиколог Никола Цилаков,

дипл. теолог Јани Мулев,

дипл. теолог Снежана Колевска.

лектура: Косовка Савеска

дизајн и компјутерска подготовка:  Никола Цилаков 

печати: „Европа`92” - Кочани       тираж: 5.000 примероци

www.povardarska-eparhija.org.mk     

                

  Sample Image         Sample Image
                                         

      
                    прво издание                                       второ издание                                 

  април, 2007                                            јули, 2007     

    

 

 

  Sample Image            Sample Image

 

                      трето издание                                           четврто издание

                      октомври, 2007                                             декември, 2007

 
 

 

              
                   

  Sample Image           Sample Image

 

  петто издание                                            шесто издание 

       април, 2008                                                  јули, 2008

 

Sample Image             Sample Image


               седмо издание                                                 осмо издание

 

                октомври, 2008                                                   декември, 2008

 

                  

  Sample Image                 Sample Image

 

               деветто издание                                                       десетто издание

 

                април, 2009                                                                   јули, 2009 

   Sample Image               Sample Image

 

11-то  издание                                     12-то издание

 

   октомври, 2009                                                      декември, 2009   


       

 

 

Sample Image                 Sample Image

 13-то издание                                                   14-то издание

 

                                               април, 2010                                                                 јули, 2010   
                       Sample Image                 Sample Image

 

                              

15-то издание                                               16-то издание

 

                                            октомври, 2010                                                      декември, 2010         


                      

                        Sample Image                 Sample Image

17-то издание                                        18-то издание

 

                                            април, 2011                                                    јули, 2011       


        

Sample Image                                   Sample Image

19-то издание                                               20-то издание

 

                                            октомври, 2011                                                      декември, 2011    
 
< Претходно   Следно >