Skip to content
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
Прегледувате: Насловна arrow Насловна arrow Осветување и поставување на крст
Sample Image   
 

Се повикуваат сите православни христијани, при пописот на населението, да ја искористат можноста, во делот за религиозна припадност, да се изјаснат како православни христијани, бидејќи таа опција постои во методологијата за попишување, а попишувачите се обврзани таквата определба да ја заведат при пописот.
Православен христијанин – е јасна и недвосмислена идентитеска определба на сите кои ѝ припаѓаат на Светата Православна Црква. Истовремено ваквото изјаснување на македонските граѓани е и остварување на основните верски слободи и права во македонското општество.

 
 
Осветување и поставување на крст
22.06.2021.

 

Sample Image

 

Sample Image На втор ден Духовден, се освети и се постави крст на црквата „Света Троица“ во велешкото село Иванковци. Чинот на осветување на новопоставениот крст го извршија свештеници од градот Велес.

 
< Претходно   Следно >