Skip to content
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
Прегледувате: Насловна arrow Насловна arrow Издаваштво arrow Илустрирана едиција „Библиски настани“
Илустрирана едиција „Библиски настани“
21.02.2008.
 Илустрираната едиција „Библиски Настани“ содржи 14 изданија, кои ќе се печатат во тираж од 10.000 броја, а ќе излегуваат од печат во определен временски интервал. Вакво илустрирано библиско издание се печати за првпат во историјата на издаваштво на Македонската Православна Црква, а досега не се испечатени слични изданија ниту во останатите православни цркви на Балканот.
  
 
 
Човекот кој му веруваше на Бога
 бр. 1 Приказната за Патријархот Авраам
  
 
 
Победа преку страдање 
бр. 2 Расказот за Јосиф
  
 
 
  Sample Image
 
Големото бегство
бр. 3 Расказот за Мојсеј
 
  
 
  Sample Image
 
Раѓањето на избраниот народ
 бр. 4 Расказот за Мојсеј II дел
  
 
  Sample Image
 
Храбриот Давид
 бр. 5 Расказот за Давид I дел
 


 
 
  Sample Image
 
  Великиот Давид
 бр. 6 Расказот за Давид II дел

 
 Sample Image
 
Огнениот пророк
 бр. 7 Расказот за Илија
 
 
 Sample Image
 
  Страшниот Суд
 бр. 8 Расказот за Еремија

 
 
 
 
< Претходно   Следно >