Skip to content
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
Прегледувате: Насловна arrow Насловна arrow Историјат на Епархијата arrow Епархиска администрација
Епархиска администрација
13.11.2007.

Sample ImageЕПАРХИСКИ СЕКРЕТАР

Протоѓакон Влатко Стоименов. Роден е на 07. 06. 1975 година во Штип. Основно и средно образование завршува во родниот град, а на Православниот богословски факултет „Св. Климент Охридски” во Скопје дипломира во 2001 година. Во ѓаконски чин е ракоположен на 24. 09. 2006 година од Митрополитот Повардарски г. Агатангел, а од 01. 01. 2007 година е назначен за секретар на Повардарската епархија.

Адреса на живеење: „4 Македонска бригада” бр. 4, 2000 Штип.

Телефон: 032/383-609; 071/869-065;

e-mail: Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете

 

Sample ImageЕПАРХИСКИ РЕФЕРЕНТ И АРХИВАР

Дипломиран теолог Снежана Колевска. Родена е на 22. 04. 1977 година во Велес. Основно и средно гимназиско образование завршува во родниот град, а на Православниот богословски факултет „Св. Климент Охридски” во Скопје дипломира во 2002 година.

e-mail: Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете

 

 

И З Д А В А Ш Т В О

Sample ImageДипломиран политиколог Никола Цилаков. Роден е на 28. 06. 1979 во Велес. Основно и средно образование завршил во Велес, а на Правниот факултет во Скопје дипломирал во 2004 година.

e-mail: Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете

 

 

 

Sample ImageЃакон Васил Ристовски. Роден на 10. 08. 1984 година во Велес. Основно образование завршил во Велес, а со средно богословско образование се стекнал во Македонската православна богословија „Св. Климент Охридски“ во Драчево. Студира на теолошкиот православен факултет „Св. Климент Охридски“ во Скопје. Во чин ѓакон е ракоположен на 03. 03. 2013 година во црквата „Успение на Пресвета Богородица“ во Велес, од страна на Митрополитот Повардарски г. Агатангел.

e-mail: Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете

 

 

Sample ImageДипломиран теолог Александар Ѓорѓиевски. Роден е на 27. 12. 1990 г., во Велес. Средно образование завршил во Македонската православна богословија „Св. Климент Охридски” во Скопје во 2010 г. Во периодот 2010-2014 г. е на богословски студии во Московската Духовна Академија, каде дипломира на 02. 06. 2014. Од септември 2014 г. е магистрант на катедрата за надворешни црковни односи при Општоцрковната Аспирантура и Докторантура „Свети Кирил и Методиј“ во Москва. Од 01. 09. 2016 г. работи во администрацијата на Повардарската епархија.

 

e-mail: Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете

 
Следно >