Skip to content
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
Прегледувате: Насловна arrow За православната вера и живот... arrow Хагиографија - прв и втор дел
Хагиографија - прв и втор дел
12.01.2012.
Sample ImageSample ImageИздаваштвото при хуманитарно-мисионерската дејност „Ѓаконија“ ги подготви и ги издаде книгите „Хагиографија“ прв и втор дел, кои ќе бидат наменети за наставната програма во Македонската православна богословија „Св. Климент Охридски“. Првиот дел содржи кратки житија на македонските светители, а вториот дел  ги содржи житијата на најзначајните светители од православниот календар. Материјалите за овие две книги ги подготви м-р Дарко Милев, кој е професор во Македонската богословија. 
 
< Претходно   Следно >