Skip to content
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
Прегледувате: Насловна arrow За православната вера и живот... arrow Црквата - Тело Христово и полнота во Светиот Дух
Црквата - Тело Христово и полнота во Светиот Дух
11.08.2011.

 Sample Image

Издаваштвото на Повардарската епархија „Св. Ѓорѓи Полошки“ ја издаде книгата „Црквата – Тело Христово и полнота во Светиот Дух“ од авторот М-р. Дарко Милев.

 
 

М-р. Дарко Милев е роден на 04. 01. 1985 година во Кавадарци, од родители Сане и Нада Милеви. Основно образование завршил во ОУ „Гоце Делцев“ – Кавадарци, а во 1999 година, со благослов на тогашниот администратор на Повардарската епархија, митрополитот Дебарско-кичевски г. Тимотеј се запишува во Македонската православна богословија „Св. Климент Охридски“ во Драчево, која со успех ја завршува во 2004 година.

Во 2004 година со благослов, и по препорака на тогашниот администратор на Повардарската епархија и митрополит Дебарско-кичевски г. Тимотеј се запишува на студии на Богословскиот факултет при Софискиот универзитет „Св. Климент Охридски“- во Софија, Р. Бугарија, каде што со одличен успех дипломира во 2008 година.

Во 2008 со благослов на митрополитот Повардарски г. Агатангел се запишува на магистарски студии (на истиот факултет), на магистерска програма „Вера и живот“ - Систематско и практично богословие, каде што под раководството на ментор доц. д-р

Љубомир Тенекеџиев магистрира на тема „ЦРКВАТА-ТЕЛО ХРИСТОВО И ПОЛНОТА НА СВЕТИОТ ДУХ“ во 2009 година, како првенец на генерацијата.

Во 2009, со благослов на митрополитот Повардарски г. Агатангел, ги запишува докторските студии (на истиот факултет) каде сеуште е докторант по Догматско богословие, а предава догматика и патрологија со хагиографија на Македонската православна богословија „Св. Климент Охридски“ во Драчево.

 
 
< Претходно   Следно >