Skip to content
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
Прегледувате: Насловна arrow Историја на Македонската Православна Црква
Историја на МПЦ
Филтер     Ред     Прикажи 
Датум Наслов на прилогот Посети
20.03.2008. Трет македонски црковно-народен собор 2869
20.03.2008. Втор македонски црковно-народен собор 2545
20.03.2008. Свештеничка конференција во Скопје 2607
20.03.2008. Првиот македонски црковно-народен собор 2808
20.03.2008. II светска војна и обновувањето на Охридската арх. 3017
20.03.2008. Мак. епархии во поделените мак. територии 2725
20.03.2008. Обиди за обновување на Охридската архиепископија 3151
20.03.2008. Митрополитот Теодосиј Голoганов 3142
20.03.2008. Црковно-национал. борби против Цариград. патријаршија 3156
20.03.2008. Македонската црковна уметност 4176
20.03.2008. Првите знаци на преродбата кај македонскиот народ 9223
20.03.2008. Црковниот живот по укинувањето на Охридската арх. 2673
20.03.2008. Укинување на Охридската архиепископија 4067
20.03.2008. Македонската црква во османлискиот период 3096
20.03.2008. Српските настојувања за формирање на самостојна црква 2914
20.03.2008. Црквата во Самоиловото царство 3612
20.03.2008. Охридската книжевна школа 4721
20.03.2008. Свети Наум Охридски 3012
20.03.2008. Свети Климент Охридски 3551
20.03.2008. Светите Браќа Кирил и Методиј 4157
20.03.2008. Почеток на христијанската црква во Македонија 4284
 
<< Почеток < Претходна 1 Следна > Крај >>
Резултати 1 - 21 од 21