Skip to content
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
  • JoomlaWorks AJAX Header Rotator
Прегледувате: Насловна arrow Историја на МПЦ
Историја на МПЦ
Филтер     Ред     Прикажи 
Датум Наслов на прилогот Посети
20.03.2008. Трет македонски црковно-народен собор 3209
20.03.2008. Втор македонски црковно-народен собор 2846
20.03.2008. Свештеничка конференција во Скопје 2917
20.03.2008. Првиот македонски црковно-народен собор 3109
20.03.2008. II светска војна и обновувањето на Охридската арх. 3347
20.03.2008. Мак. епархии во поделените мак. територии 3051
20.03.2008. Обиди за обновување на Охридската архиепископија 3467
20.03.2008. Митрополитот Теодосиј Голoганов 3444
20.03.2008. Црковно-национал. борби против Цариград. патријаршија 3430
20.03.2008. Македонската црковна уметност 4477
20.03.2008. Првите знаци на преродбата кај македонскиот народ 9897
20.03.2008. Црковниот живот по укинувањето на Охридската арх. 2992
20.03.2008. Укинување на Охридската архиепископија 4433
20.03.2008. Македонската црква во османлискиот период 3428
20.03.2008. Српските настојувања за формирање на самостојна црква 3246
20.03.2008. Црквата во Самоиловото царство 4042
20.03.2008. Охридската книжевна школа 5093
20.03.2008. Свети Наум Охридски 3303
20.03.2008. Свети Климент Охридски 3855
20.03.2008. Светите Браќа Кирил и Методиј 4718
20.03.2008. Почеток на христијанската црква во Македонија 4720
 
<< Почеток < Претходна 1 Следна > Крај >>
Резултати 1 - 21 од 21